muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 11°
13°
Tomeu Martí

Tomeu Martí

Opinió

Haver-se de morir per guanyar

|

El 25 de novembre és el dia internacional contra la violència contra les dones. El dia contra la violència masclista.

Les dades son escarrufadores. Al llarg de la seva vida, una de cada dues dones haurà patit algun tipus de violència masclista. Una quarta part de la Humanitat.

Opinió

Braços en alt, genolls en terra, mames a l'aire

|

Passen els anys, però a Espanya, els franquistes continuen exhibint la seva simbologia, gestualitat i retòrica amb tota impunitat en ple carrer.

Passen les lleis, ara n'hi ha una de Memòria Històrica que tipifica com a delicte fets com cantar l'himne 'cara al sol' o com fer la salutació feixista en públic, però la policia espanyola no només no en fa cas de la nova normativa, sinó que continua protegint els feixistes que participen als actes, com ha fet tota la vida.

Opinió

Esport i Drets Humans

|

Ha començat el Mundial de futbol masculí a Qatar, una dictadura teocràtica i assassina.

És evident que cal protestar contra els esdeveniments esportius que s'organitzen en condicions contràries als Drets Humans, encara que en moltes ocasions no sabem com.

Opinió

Maria-Mercè Marçal

|

Maria-Mercè Marçal

Aquest diumenge, Maria-Mercè Marçal i Serra hauria fet 70 anys. Poeta, narradora, filòloga i traductora, a més d'activista política, cultural i feminista catalana.

Opinió

El Ministre de l'Interior assassí (i la Llei de Partits)

|

Així de primeres, no record cap ministre de l'Interior espanyol que no hagi mentit de manera descarada, reiterada i pública. L'exemple més recent és el de Fernando Grande-Marlaska Gómez parlant d'allò que avui considera una actuació impecable de les policies marroquina i espanyola a la tanca de Melilla i que d'aquí a molts d'anys, quan estigui retirat, un dia confessarà que varen ser assassinats de persones innocents, el suposat delicte de les quals era intentar tenir una vida millor travessant la tanca de Melilla.

Opinió

El plom contra la ploma

|

El feixisme sempre ha estat molt més del plom que de la ploma. Plom per assassinar i terra per soterrar l'assassinat, la violació, la tortura, com si volguessin amagar, com si es pogués fer oblidar la seva pròpia vergonya, com si no la duguessin escrita per sempre a les seves cares.