nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 19°
23°
Tomeu Martí

Tomeu Martí

Opinió

La gran victòria dels catalans

|

Catalunya no és Espanya. Malgrat els més de tres segles d'intent d'assimilació cultural, lingüística i social, l'Estat espanyol no l'ha aconseguit espanyolitzar de manera majoritària i generalitzada. Sí que ha aconseguit que una part important de l'elit que habita Catalunya, se senti espanyola

Opinió

Creem xarxes antifeixistes

|

Totes les vegades que recordem que l'aleshores president del Govern espanyol i candidat pel PSOE a renovar el càrrec, Pedro Sánchez, durant la campanya electoral del 2019 va imposar la presència de la formació neofeixista (extraparlamentària en aquells moments) Vox als debats electorals, seran poques.

Opinió

La FirONA és vostra

|

Aquest dissabte, 3 de setembre, es farà al museu Es Baluard de Palma, la cinquena edició de la FirONA, amb entrada gratuïta i organitzada per l'Associació Ona Mediterrània.

La gent que hem treballat aquest estiu per preparar aquesta festa, ho hem preparat amb moltes ganes i il·lusió i sempre pensant amb vosaltres, els lectors del dBalears i l'audiència d'Ona Mediterrània.

Opinió

Ho tornarem a fer: octubre de 2023

|

Aquest passat diumenge he tengut l'honor de fer un dels discursos de l'acte central de l'Aplec del Pi de les Tres Branques, símbol de la unitat en la diversitat dels Països Catalans.

Una de les idees en la qual vaig insistir durant el parlament va ser que cal persistir en la feina per escampar i fer més popular i més majoritària encara la idea de la necessitat de la independència de la Nació Catalana.

Opinió

La nuclear com a energia verda i l'OTAN com a animal de companyia

|

La doctrina del xoc (subtitulat: L'ascens del capitalisme del desastre, és un llibre de la periodista canadenca Naomi Klein, publicat en anglès el 2007. El llibre explica com les polítiques econòmiques més dures han aconseguit rellevància en països amb models de lliure mercat no pel fet de ser populars, sinó a causa de l'impacte en la psicologia social a partir de desastres o contingències importants. Aquests 'xocs' han provocant que davant la commoció i la confusió, des del poder es puguin fer reformes impopulars.

Opinió

Pedro Sánchez, apologia criminal

|

Amb el seu posat d'al·lot curro, tot façana, tot cartró pedra. Amb aquell to d'escolanet que no ha romput mai un plat, somriure profiden i rictus cínic, Pedro Sánchez celebra l'actuació criminal dels cossos policials marroquins i espanyols.