cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 18°
27°
Tomeu Martí

Tomeu Martí

Opinió

'You Say Tomato, I Say Bailout...' Ells en diuen Sareb i jo en dic estafa

|

Entre els anys 2008 i 2012 es va viure una crisi financera mundial. A l'Estat espanyol es varen dedicar uns 100.000 milions d'euros a rescatar bancs i caixes, els directius de les quals havien robat als clients una quantitat similar. Cap d'ells, però, va haver de respondre davant l'administració de Justícia espanyola, probablement tan corrompuda com la pròpia elit bancària.

Opinió

Per què és tan important la mobilització de dissabte?

|

El GOB ens convoca a concentrar-nos aquest proper dissabte, 28 de maig, a la plaça Major de Palma. Entre totes les persones que hi participarem, crearem un mosaic humà amb el lema 'Avui per demà'. Com més gent hi participi, més gros i impactant serà el missatge escrit amb la suma de la participació directa de cadascú de nosaltres.

Opinió

Una democràcia intervinguda (a l'Ajuntament de Palma, també)

|

Si el procés d'Autodeterminació de Catalunya ha demostrat fins a quin punt la democràcia a l'Estat espanyol està vigilada, intervenguda i retallada per l'estament judicial, el Catalangate anirà demostrant fins a quin punt el sistema, suposadament democràtic, està intervingut i monitoritzat pels serveis secrets espanyols i el seu màxim cap, el rei espanyol Felipe de Borbón.

Opinió

Èxit del Correllengua 2022

|

El Correlengua 2022, organitzat per Joves de Mallorca per la Llengua, ha estat un gran èxit. Milers de persones hi han participat, l'organització ha funcionat perfectament, no hi ha hagut incidents destacables i, una vegada més s'ha mostrat la capacitat organitzativa i de convocatòria de la Xarla territorial per la Llengua, la Cultura i el País.

Opinió

Sus al Correllengua!

|

El Correllengua va sorgir a Mallorca, l'any 1995, com una iniciativa de Joves de Mallorca per la Llengua. Des del primer moment va tenir una gran acollida, s'escampà arreu dels territoris de llengua catalana i, edició rere edició, es va anar fent gran.

Opinió

Una impressionant vida de pel·lícula

|

Va ser treballador infantil. Es va afiliar a la Societat de Cambrers L'Aliança, adherida a la UGT. Més tard participà en la constitució del Sindicat de la Indústria Hostalera, Restaurants, Cafès i Annexos que s'integrà a la CNT. Va ser un anarcosindicalista de cap a peus. Va exercir de pistoler.